8 січня 2009 р.

Практично готове

Виришів викласти світлини практично завершених моделей, мабуть трохи згодом опишу сам процес, використовувані матеріали та інструменти.

Перша:



Помилково вибрав цей комплект, бо виявилося що це набір для військових ігор з двох танків. Невелика кількість деталей, які досить просто зібралися до купи (не більше години на обидва танки). Після цього їх було пофарбовано в традиційних сірий колір (Model Master 1723 E):

В процесі фарбування зрозумів свою помилку - гусінь танка треба було приліплювати останньою, бо деякі ділянки виявилися недосяжними.
Залишається додати, що я був вражений якістю Italeri. Хоч звісно це марка не з дешевих.


Друга модель - F-16, виготовлений польською фірмою MasterCraft:


Якість деталей трохи засмутила. Деякі деталі виявилися "кривими", що спричинило певну деформацію корпусу літака. Мабуть можна було б погратися, але мені було ліньки. :) Літак готовий на 2/3. Залишилося приліпити шасі, ліхтар та озброєння, ну і мабуть трохи "підмалювати" , бо акрилова фарба, яка використовувалася, якось не всюди рівномірно розподілена:



На останок залишилося саме цікаве.:) Королівський Тигр від Dragon:


Процес збирання був суцільним задоволенням: велика кількість деталей (навіть кожний каток танку збирався з двох частин), чудова якість та певна кількість "зайвих" деталей, для вибору модифікації танку 1944 або 1945 років. Ну і звісно чітка кольорова інструкція:



Пофарбувати було вирішено у три кольори (використовувался фарба Model Master 1723E, 1701E, 1571E, 1749E), вийшло я на мене не погано, хоч і трохи дико.:)



Залишилося декілька "штрихів" як то - приліпити буксирний трос чи підкоректувати забарвлення, бо в місцях переходу на захист гусені, який фарбувався окремо, вийшло трохи не гарно.

На цьому випуск завершено.:) В наступному будуть світлнини моделей з якими я буду працювати в найближчому майбутньому.

3 коментарі:

  1. Для повноти колекції тобі варто було б купити ще одну модель Королівського тигра, але з іншою баштою. Я планую так зробити з Т-34.

    ВідповістиВидалити
  2. :) Треба спочатку знайти таку...

    ВідповістиВидалити
  3. Dragon зазвичай має всі варіанти будь-якого танку. Тобто треба буде знайти в продажу :)

    ВідповістиВидалити