26 січня 2009 р.

Моделі чи мініатюри?

Від самого початку мого, так би мовити, другого народження у світі пасивного моделювання (яке доречі відбулося, не де-небудь, а в крамниці масштабних моделей у місті Ейндховен.:), мене діставало питання - що краще? М"яко кажучи "танчики" чи "чувачки"? Після декількох зібраних та розфарбованих танків, це питання постало особливо гостро. Маючи на руках з шість пакунків з чувачками та ще більше пакунків з технікою, я просто розгубився.
Можна навести багато аргументів за і проти, як для одних так і для других.
По-перше, фігури важче розмальовувати (враховуючи досить малий масштаб 1/72), по-друге, для їх розміщення потрібно значно більше площі, ніж скажімо для літака, по-третє, їх подальше застосування, як на мене трохи сумнівне - окрім великої діорами, що само по собі досить складно, нічого нажаль на розум не приходить (звісно є ще забавки, але це вже якось зовсім по-дитячому:). Звісно естестична насолода від фігур, конкретно в моєму випадку, чомусь все одно значно більша.
Переваги техніки випливають з недоліків фігур. З недоліків можна перерахувати, часто досить тривалий етап підготовки до самого процесу збирання і вищу ціну.

Побачимо...

1 коментар: